Cupcakes
Håller ju som sagt på att baka en massa till projektarbetet! Detta blev gårdagens bakning, jätte goda muffins med glasyr och nonstop (frivilligt, tyckte det skulle vara kul med lite färg)! (:
Cupcakes med chokladglasyr
ca 18 st
Muffins:
50 g smör/margarin, rumstemp.
1 1/4 dl mörkt farinsocker
2 stora ägg
knappt 2 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
drygt ½ dl kakaopulver
1 1/4 dl crème fraiche
Glasyr:
125 g mörk choklad
2 msk extrafint strösocker
1 ½ dl crème fraiche
chokladstavar, till dekoration
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Lägg 18 pappersformer i en muffinsplåt eller ställ 18 dubbla pappersformer på en bakplåt.
Lägg smöret/margarinet i en stor skål, tillsätt socker, ägg, mjöl, bikarbonat och kakao och vispa med elvisp tills smeten är precis slät. Vänd ner crème fraiche med en metallsked och skeda upp smeten i pappersformerna.
Grädda kakorna i varm ugn i 20 minuter eller tills de höjt sig rejält och känns fasta. Lägg över dem på ett galler och låt dem svalna.
Gör glasyren genom att bryta sönder chokladen i en värmefast skål. Ställ skålen över en kastrull med svagt sjudande vatten och smält chokladen. Rör om då och då. Lyft bort skålen och låt chokladen svalna lite. Blanda sedan i socker och crème fraiche. Bred ut glasyren över kakorna och låt de stelna i kylskåpet. Dekorera med chokladstavar och servera.